• RASK LEVERING
  • fre frakt over 1500,-

Fraktpolicy

Alle ordre sendes med Bring/Posten.

LEVERINGSTID

Bestillingen din leveres med Posten og Bring, og er tilgjengelig for bostedsadresser innenfor Norge. Forventet leveringstid på bestilling er 2-6 virkedager etter ordrebekreftelsen er mottatt på mail, så lenge alle varer er tilgjengelig på lager ved bestilling. Alle ordre behandles og sendes ut mandag – fredag. Ordre lagt inn i helg og på helligdager behandles førstkommende vanlige arbeidsdag

HVOR SENDES VARENE FRA?

Oliviashus.no fungerer som et mellomledd mellom deg som kunde og vår fysiske Olivias hus butikk i Mandal som sender deg varene direkte.

FRAKTKOSTNAD

Oliviahus.no tilbyr fri frakt ved kjøp over 1500 kr. Ved beløp under 1500 kr er fraktkostnaden 100 kr, uavhengig av størrelsen og vekten på pakken din.

Ved forsendelse av møbler forekommer egen fraktkostnad avhengig av størrelse og vekt. Kontakt butikken for mer info.

UAVHENTEDE PAKKER

For pakker som ikke blir hentet innen tidsfristen forbeholder oliviashus.no seg retten til å debitere en avgift på 249 kr for de kostnader som ekspederingen har påført oss og pakken sendes tilbake til butikk. Uavhentede pakker omfattes normalt ikke av angreretten.

SPORING

Du kan følge pakken din på posten.no med sporingsnummeret som står oppgitt på sendingsbekreftelsen du mottar på mail.

RETUR

Hos oss har du åpent kjøp i 14 dager. Om du ønsker å bytte/returnere noe trenger du ikke oppgi noen grunn til oss. Returomkostninger dekkes av kjøper. Ved retur av varer skal varen returneres i den stand den ble mottatt i, ubrukt og i orginal emballasje. Så snart vi har mottatt varen, refunderer vi beløpet til deg.

Angrerettskjema ligger som vedlegg i ordrebekreftelse med e-post eller du kan bruke angrerettskjema som fulgte med pakken din.


RETURADRESSE:

Olivias hus Mandal

Johnstons gate 2

4514 Mandal

 

KONTAKTPERSON: 

shop@oliviashus.no

Telefon: 468 16 768

Returkostnader dekkes av kjøper

 

TILBAKEBETALING

Tilbakebetaling skjer vanligvis 1-3 dager etter vi har registrert returen.  Har du betalt med faktura vil Klarna kontakte deg. Du kan også selv utsette forfallsdatoen inne på klarna.no dersom du har sendt varer i retur. Fakturaen slettes når varene kommer inn til oss.